Saturday Quiz – What Animal is That?

Photo One by By Charles J Sharp - Own work, from Sharp Photography, sharpphotography, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=44134958

What kind of stork is this? Why, a spoonbill of course! (Roseate spoonbill Ajaia Ajaja) (Title Photo)

Dear Readers, today’s quiz is all about precision. We might know that an animal is a bear, for example, but what kind of bear? And how do you tell the difference between a white and a black rhino. Thinking caps on, folks.

All you need to do is match the photo to the species and pop them in the comments. As usual, write them down first if you don’t want to be influenced by speedy people. Answers will be posted next Friday, so if you want to be marked get your answers in by 5 p.m. UK time on Thursday 17th December.

So, if you think the animal in the first picture is a cheetah, your answer is 1)A.

Photo One by By Charles J Sharp - Own work, from Sharp Photography, sharpphotography.co.uk, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=87748243

1)

Is this

A) A cheetah

B) A leopard

C) A jaguar

D) A serval

Photo Two by By Rushenb - Own work, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=95952469

2)

Is this:

A) A sun bear

B) A sloth bear

C) A spectacled bear

D) A black bear?

Photo By Anuwar ali hazarika - Own work, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=49601462 by

3)

Is this:

A) A white rhinoceros

B) A Sumatran rhinoceros

C) A black rhinoceros

D) An Indian rhinoceros?

Photo By Adrian Pingstone (Arpingstone) - Own work, Public Domain, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=5074712 by

4)

Are these:

A) Ostriches

B) Emus

C) Rheas

D) Cassowaries?

Photo Six by By Andrew Shiva / Wikipedia, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=46589090

5)

Is this handsome bird

A) A king penguin

B) An emperor penguin

C) A Humboldt penguin

D) A gentoo penguin?

Photo Seven by By Dibyendu Ash - File:Himalayan Monal Adult Male East Sikkim Sikkim India 11.05.2014.png, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=47485009

6)

Is this handsome critter

A) A Lady Amherst’s pheasant?

B) A Mountain peacock?

C) A Himalayan monal?

D) A quetzalcoatl?

Photo Eight by By Richard Bartz, Munich aka Makro Freak - Own work, CC BY-SA 2.5, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=2888498

7)

Is this splendid chap

A) A bearded vulture (lammergeier)

B) A king vulture

C) An Andean condor

D) A red kite?

Photo Eight by By Charles J Sharp - Own work, from Sharp Photography, sharpphotography.co.uk, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=66000154

8)

Is this

A) A dhole

B) A maned wolf

C) A Tibetan wolf

D) An Ethiopian red wolf?

Photo Nine by By Original: Bikeadventure at German WikipediaModifications: Cornischong at Luxembourgish Wikipedia - Transferred from lb.wikipedia to Commons., Public Domain, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=21197593

9)

Is this little dude

A) A mouse lemur

B) A potto

C) A tarsier

D) A pygmy marmoset?

Photo Ten by By Brian Gratwicke - originally posted to Flickr as Hellbender Cryptobranchus alleganiensis, CC BY 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=8021975

10)

And finally, what creature is this?

A) A log lizard

B) A giant newt

C) A hellbender

D) A protocambrian gecko.

6 thoughts on “Saturday Quiz – What Animal is That?

  1. Anne

    1C; 2A; 3D; 4C; 5A; 6C; 7A;8D; 9A; 10B
    Number 1 had me fooled for a moment – I laughed when I studied the photograph more closely!
    Number 10 has me stumped so I am making an ‘educated’ guess.

    Reply
  2. K.E.S.

    Do I get full marks for pointing out that most of the answers appear on the titles of the uploaded photos?

    (He is indeed a very fine jaguar in photo no. 1.)

    Reply

Leave a Reply to K.E.S. Cancel reply